Előnyök, melyeket élvezhetsz a Flavon termékekkel.

A teljesség igénye nélkül, íme egy pár előny, amelyet élvezhetsz a Flavon termékekkel.

Minőségi, változatos zöldség-gyümölcs fogyasztás

A gyümölcsökben nemcsak vitaminok, ásványianyagok és nyomelemek vannak, hanem enzimek, természetes antioxidánsok, és flavonoidok is. A gyümölcsök kiemelkedő táplálkozás-élettani szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. Hozzájárulhatnak számos betegség kockázatának csökkentéséhez, segítik a zsír és szénhidrát anyagcserét, támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését.

A zöldségek olyan tápanyagok forrásai, melyek hozzájárulnak az immunrendszerünk támogatásához. Pozitív hatásaik biológiailag aktív hatóanyagaiknak köszönhető: vitaminok, rostok, fehérjék, antioxidáns vegyületek. A bennük található, zöld színt adó klorofill pedig egy erőteljes, méregtelenítést segítő, antibakteriális hatású anyag.

Napi táplálkozásunk során ezeknek a védőfaktoroknak csak egyes változataihoz jutunk hozzá. Hogy miért? Az ajánlott mennyiség naponta egy – másfél kg zöldség és gyümölcs, változatosan. Beszéljünk őszintén az adagokról… Te megeszel egy nap 1 kg áfonyát, citromot, nyers spenótot, nyers céklát, vagy brokkolit?

A gyümölcsökben és zöldségekben található flavonoidok és antioxidánsok mennyiségét az O.R.A.C. érték mutatja meg. Egy tasak vagy 1 kanál Flavonnal bőségesen fedezni tudjuk az ajánlott napi O.R.A.C érték bevitelét! A Flavon termékei segíthetnek, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztásunk mindig minőségi és változatos legyen.

Boldog has = boldog agy

A jól működő bél-mikroflóra több mint 30 hangulatfokozó vegyületet termel az agy számára. Hogy mikkel lehet ezt elősegíteni? Prebiotikus hatású élelmiszer-összetevőkkel! Ezek olyan nem emészthető összetevők, melyekre nem hatnak a gyomor és bélrendszer felső szakaszának emésztőenzimei, éppen ezért változatlan formában képesek eljutni a vastagbélbe, s ott serkenteni a jótékony hatású baktériumok szaporodását. Táplálékul szolgálnak nekik. Például a csicsóka, articsóka nagyszerű inulinforrás. Az alma rostban, pektinben gazdag. De ott van még a dió és a fokhagyma is, melyek mind táplálják a jótékony bél-baktériumokat. Ezek mind elősegítik az egészséges bélműködést.

Tudtad, hogy a Flavon termékeiben bőségesen jelen vannak prebiotikus összetevők?

Hidegen sajtolt olajokkal az életenergiáért

Az emberi szervezet fontos energiaforrásai a különböző zsiradékok. Köztük olyan növényi eredetű zsírsavak is megtalálhatóak, melyek elengedhetetlenek az egészséges élethez. Ilyenek az esszenciális omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavak. Szerepük van a vérben történő oxigénszállításban, a növekedésben, a sejtosztódásban, a hormontermelés szabályozásában és még számos sejti, szervi folyamatban. Ezek mellett tele vannak jótékony hatóanyagokkal, gazdagok vitaminokban, polifenolokban, karotenoidokban. Testünk önmagában nem képes ezeket előállítani, így elsősorban táplálékon keresztül kell biztosítani a bevitelüket.

A Flavon PEAK termékeinkben felhasznált hidegen sajtolt olajok bőséges forrásai ezeknek az élettanilag fontos sírsavaknak. Tudtad, hogy a termékek tervezésénél külön figyelembe lett vége az omega-3 és omega-6 egészséges aránya?

Az emberi szervezet nem termel sem flavonoidokat, sem létfontosságú olajokat, csak kívülről tudjuk bevinni. Ezért nevezzük a Flavon termékeket igényterméknek, ugyanis a szervezetünk igényli, maximum mi döntünk úgy, hogy a szervezetünk megkapja, vagy nem kapja meg ezeket!

Pozitív hatás a génállományunkra

A termékek úgy lettek megalkotva, hogy támogassák a tudatos táplálkozást, ezáltal jobb genetikai információ átadásához járulhassanak hozzá. A helyesen megválasztott napi táplálékkal és étrend-kiegészítéssel megvalósulhat

  • az immunrendszer optimális működése,
  • szerveink biológiai ritmusainak összhangja,
  • a genom – a szervezet teljes örökítő információjának – egészsége,
  • a telomer-hossz rövidülésének lassulása,
  • a szervezet homeosztázisának megőrzése.

Nem mindegy, mit adunk át örökül gyermekeinknek!

Külön tudományág vizsgálja azt, hogy hogyan hatnak a tápanyagok a génállományra, a génexpresszióra, a DNS-re, a fehérjékre és az anyagcsere-folyamatra. Ez a nutrigenomika, amely az egyéni genetikai információk táplálkozási vonzatainak vizsgálatával foglalkozik. Ugyanezt a területet vizsgálja a nutrigenetika is, csak más-más megközelítéseket alkalmaznak, kiegészítői egymásnak.

Életünk hosszát telomerjeink hossza is befolyásolja. A telomer a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz. Feladata, hogy a sejtosztódás során védje a DNS-t a folyamatos rövidülés káros hatásaitól. Minél hosszabb a telomer-szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. A telomer az évek múlásával fokozatosan rövidül. Ezt a természetes folyamatot lassithatják az antioxidáns hatóanyagok.  

A Flavon termékekben található szinergetikus, növényi bioaktív vegyületek speciális védőhatásaikat kifejtve pozitívan befolyásolják génállományunkat; ezt számos tudományos publikáció bizonyítja.

És ami most különösen aktuális: vírusos fertőzések…

Egy amerikai publikáció szerint „bizonyos táplálék-kiegészítők segítséget nyújthatnak a kapszulázott RNS-vírusokkal, például influenza vagy koronavírussal fertőzött emberek számára. A tanulmány megállapította, hogy az olyan tápanyagok, mint az alfa-lipoinsav, N-acetil-cisztein, glükózamin, ferrulasav, élesztő-béta-glükán és a szelén enyhíthetik az említett betegségek bizonyos tüneteit, és fokozhatják a test természetes immunaktivitását.”

/ Dr Mark McCarty, San Diego, CA, USA; Dr. James DiNicolantonio kardiovaszkuláris kutató, Kansas City, MO, USA / (Thail.MEd.News, Feb.25.2020.)

A fent felsorolt tápanyagok megtalálhatóak együtt a FLAVON Green+, Max+ és Veggie termékekben, ráadásul természetes, növényi forrásokból!

Mit gondolsz, megér egy próbát?

Ha még nem kóstoltad a Flavon termékeket, mindenképp ajánlom figyelmedbe. Ha már ismered őket, de szeretnél újból hozzájutni, bátorítalak, ne hagyd abba a fogyasztását! ITT találod az ajánlatomat számodra!

2 1 értékelés
Értékelés
Feliratkozás hozzászólásra
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments